Marketing društvenih mreža

FACEBOOK MARKETING

 

UPRAVLJANJE FACEBOOK STRANICOM:

Društvene mreže omogućuju povezivanje s ciljanim tržištem na vrlo efikasan način. Objavljivanjem relevantnog sadržaja korisnicima stvarate vezu s postojećim, ali i potencijalnim klijentima te širite svjesnost o svojoj marki.

Upravljanje društvenim mrežama podrazumijeva osmišljavanje strategije kreiranja sadržaja, njegovo uređivanje, objavljivanje te odgovaranje na upite i komentare korisnika.

Kod vođenja, odnosno upravljanja Facebook stranicom sve započinje sa sadržajem. On treba biti kreiran tako da zaintrigira, educira i zabavi korisnika, odnosno pružiti im one informacije koje traže. Sadržaj ovisi o ciljnoj publici i naravno ciljevima samog upravljanja stranicom.

Glavni ciljeve smo podijelili na: 1. Branding imena odnosno poduzeća, 2. Prodaju, 3. Edukaciju i zabavu korisnika.

Može se koristiti jedan pristup, a isto tako se mogu koristiti svi pristupi istovremeno.

Nakon što je kvalitetan sadržaj kreiran prije objave potrebno mu je pridružiti odgovarajući vizual (sliku). Zbog zagušenosti interneta, pa tako i Facebooka sadržajem, sve teže i teže postaje kreirati onaj sadržaj koji će biti dobro prihvaćen i koji će postati viralan. Međutim, kada se kvalitetnom sadržaju pridruži pripadajući vizual koji komunicira na isti način, tada se ta vjerojatnost povećava.

Od  Vas molimo da nam dostavite što više slika zaposlenika, poduzeća, proizvoda itd. Što više slika imamo, kvalitetnije ćemo se moći povezati sa Vašom target skupinom i upoznati ih sa Vašim poduzećem. Mi ćemo Vam uvijek navesti kakav tip fotografija bi nam trebao i zajedno sa Vama iskomunicirati koje su mogućnosti da ih dobijemo. Kasnije uređivanje, prilagodbu i doradu fotografija, prije njihovog objavljivanja, odrađujemo naravno mi.

Sve ideje oko razrade strategije i upravljanja Vašom Facebook stranicom dogovaramo sa Vama i prilagođavamo ju prema Vašim ciljevima.

 

 

 

FACEBOOK OGLAŠAVANJE:

Nakon što je kreiran i objavljen kvalitetan sadržaj njega je potrebno promovirati. Dva su glavna razloga tome. Prvi je količina informacija, odnosno izrazito visoka konkurencija u digitalnom okruženju, koja je dovela do toga da bez promoviranja objave, ona se nemože širiti, odnosno postići viralnost. Drugi razlog je taj da zbog upravo te velike količine informacija kojima su korisnici izloženi, oni jednostavno ne primjete objavu na prvu. Iz tih razloga potrebno ih je podsjećati i konstantno im prikazivati relevantne oglase.

Kako bi oglas bio relevantan, on mora biti interesantan publici kojoj je namjenjen. To znači da ranije kreirani sadržaj mora biti namjenjen definiranoj ciljnoj publici koja će ga shvatiti i ući u interakciju sa njime.

  1. Promoviranjem Facebook stranice širi se baza korisnika koji prate vaše objave na tim društvenim mrežama i stvara se online community.
  2. Promoviranjem objava ostvaruje se veći doseg Vaše poruke i povećava se svjesnost o marki
  3. Promoviranjem web stranice putem Facebook-a povećava se broj posjeta na web stranici te online prodaja.

 

Nakon što odredite Vaš budžet za oglašavanje, mi krećemo u istraživanje, te kreiramo strategiju oglašavanja Vaše Facebook stranice. Ovisno o Vašim ciljevima, prilagođava se strategija, te se definira dinamika ulaganja i trošenja Vašeg budžeta.

INSTAGRAM MARKETING

Danas su trendovi na internetu takvi da komuniciranje brenda i proizvoda vizualima postaje sve atraktivnije i efikasnije. I zato slike postaju izuzetno bitne. U moru poruka i oglasa trebate se nekako istaknuti i izdići ispred konkurencije. Instagram je upravo tu savršen alat. Društvena mreža, koja iz dana u dan dobiva sve veći broj korisnika, primarno orijentirana na dijeljenje slika. I upravo zbog toga je savršen alat za podizanje svjesnosti o marki.

Instagram je idealan alat za Branding poduzeća, ili marke. Omogućava vrlo brzo dijeljenje sadržaja i postizanje njegove viralnosti.

Nudimo Vam kreiranje i vođenje marketinške kampanje na Instagram-u.

To podrazumijeva upravljanje i vođenje vašeg Instagram profila, te njegovo oglašavanje.

Nakon što dobijemo vizuale (slike) od Vas, mi ih uređujemo, prilagođavamo i objavljujemo. Paralelno sa time kreiramo i targetiramo prikazivanje svih vizuala određivanjem ključnih riječi (hashtag-ova) koji će se pridruživati svakoj pojedinoj slici.

 

OSTALE DRUŠTVENE MREŽE

Da se razumijemo, poznajemo mi i ostale društvene mreže: Twitter, LinkedIn, Snapchat, Pinterest i mnoge druge. Međutim, smatramo kako putem Facebooka i Instagrama većina poduzeća na hrvatskom tržištu mogu ostvariti najbolje rezultate, pa smo njih posebno istaknuli.

Odabir društvenih mreža ovisi ponajprije o ciljanoj skupini kojoj želite komunicirati. Tako ćete koristiti LinkedIn za komunikaciju na B2B tržištu, Instagram i Snapchat za komunikaciju s mlađim uzrastima, a Twitter za tehnološku populaciju.

Ukoliko niste sigurni kojim društvenim mrežama ćete najlakše pristupiti svom ciljanom tržištu ili pak niste upoznati s nekima od njih, a želite kreirati s stranicu i možda se i oglašavati, slobodno nas kontaktirajte i zatražite neobvezujuću ponudu.

PLAN RADA

KONTAKTIRAJTE NAS

Obratite nam se i ukratko predstavite sebe i svoje poduzeće (što Vas bolje upoznamo, bolje rezultate smo u mogućnosti ostvariti), svoj problem te ciljeve koje biste željeli postići pomoću društvenih mreža.

RAZVOJ STRATEGIJE I TAKTIKA

Mi Vam pomažemo pobliže definirati ciljeve i razvijamo strategiju i taktike upravljanja društvenim mrežama. Određujemo kanale (facebook, twitter, instagram…) koji su najprikladniji za komunikaciju s Vašim potrošačima, dogovaramo broj tjednih objava i dinamiku objavljivanja te vrstu sadržaja koji će se objavljivati (tekstualni postovi, fotografije, videi, infografike), način komunikacije s potrošačima te budžet za oglašavanje putem društvenih mreža.

UGOVOR

Nakon utvrđivanja ciljeva i strategija kojima se ti ciljevi postižu, sklapamo ugovor o upravljanju društvenim mrežama kojim definiramo trajanje usluge, Vaše i naše obveze te cijenu ugovorene usluge.

KAMPANJA

Sada je vrijeme za naš ozbiljan angažman (i u prethodnim koracima smo ozbiljno angažirani, ali sad stiže ono pravo). Vaša obveza je poslati nam sadržaj koji želite da objavimo kada je riječ o autentičnim fotografijama i video zapisima. Postamo, šeramo, izrađujemo infografike, uređujemo fotografije, postavljamo oglase, odgovaramo na upite potrošača i radimo sve ono što smo ranije dogovorili ugovorom.

IZVJEŠTAJ

Isporučujemo Vam mjesečni izvještaj kojim Vam prezentiramo rezultate provedene kampanje i analizu najvažnjijih pokazatelja.

NASTAVAK SURADNJE

Ako ste zadovoljni ostvarenim rezultatima, nadamo se produženju suradnje i stvaranju dugoročnog partnerstva na obostrano zadovoljstvo.

INFO KUTAK

Facebook Advertising is a cost effective way to be seen by the largest audience possible.

Social media puts the ‘public’ into PR and the ‘market’ into marketing.